Blog

Speciális festékek

Mi mindenre jó egy festék? Igen, szinte minden kenhető, a hazai piacon szereplő gyártók termékpalettájáról minden felületre találunk megfelelő festék anyagot,és a különleges kívánságok is teljesíthetők. Részletesebben ez utóbbira térnék ki. Korábban már esett szó hogy ceruzát vagy zsírkrétát adjunk a gyereknek

Penészedés

A penészedés csupán festéssel megszüntethető? És ha igen, akkor meddig? Nos ,a festés önmagában tüneti kezelést ad a problémára, de néhány életviteli változással karöltve akár végleges megoldást is jelenthet!

A meszelésről

A meszelésről: Amit régen az asszonyok csináltak?! Ezt meg tudom erősíteni, hisz gyerekkoromban láttam még nénikémet hogy meszelte a tornácot nagyapám parasztházán. Mai fejemmel azért elejtenék egy két szakmai megjegyzést.

A szürke színről

Érdekes kérdés ez manapság, hogy vajon a szürke szín kitört-e már az ipari jellegű, ronda, borús státuszából. Nos, igen. Természetesen ízlések és pofonok, tőlünk is inkább sportcsarnok öltözőkbe és folyosókra szokták kérni.

Zsírkéta vagy ceruza a gyereknek?

Festő szemmel mindenképp a ceruza! Kisgyerekes megrendelőknél visszatérő igény, hogy mosható festéket kérnek a falakra. hogy a későbbiekben könnyedén elbánhassanak a „kreatív balesetekkel”.

Lyukak a falon?

Sok esetben előfordul lakáscsere vagy albérletváltáskor, hogy fölösleges tipli lyuk tátong a falon. Eltüntetése legegyszerűbben akril tömítővel lehetséges.

Ha borul a kávé

Sokszor a koffein helyett az eldurranó kávéfőző ébreszti a családot. A kávéfolt alapos probléma. A hagyományos diszperziós festékeken több réteg után is átmaródhatnak, világos szín, pláne fehér esetén még nehezebb az eltüntetésük. Ilyenkor javasoljuk a speciális folt takaró festékeket. A legtöbb festékgyár termékei közt megtalálhatók, a teljesség igénye nélkül, Héra Folttakaró, Polifarbe Inntaler Izoláló festék, oldószeresek közül a Wallkyd. Ez utóbbival jól mosható felületet tudunk létrehozni, mely jól jöhet egyéb problémák orvoslására.