Homlokzatfestés
Fa- fal-, fémfelületek védelme
Egyéb építőipari munkák

Blog

 • Speciális festékek

  Mi mindenre jó egy festék? Igen, szinte minden kenhető, a hazai piacon szereplő gyártók termékpalettájáról minden felületre találunk megfelelő festék anyagot,és a különleges kívánságok is teljesíthetők. Részletesebben ez utóbbira térnék ki. Korábban már esett szó hogy ceruzát vagy zsírkrétát adjunk a gyereknek.

 • Tapétázásról

  Tapétázásról röviden beszélni szinte lehetetlen, így ez most csak egy kis bevezetés. Míg a 80-as években a kesztölci tapéta volt az elérhető, a 90-es években a fűrészporos volt a divat, majd azt követte az üvegszálas tapéták terjedése (többek között penész ellen is hatásos megoldás), addig mára Európa és a tengerentúl nagy tapétagyártói megtalálhatók idehaza, megszámlálhatatlan anyagú, struktúrájú és mintájú terméket a vevők rendelkezésére bocsátva.

 • Penészedés

  A penészedés ssupán festéssel megszüntethető? És ha igen, akkor meddig? Nos ,a festés önmagában tüneti kezelést ad a problémára, de néhány életviteli változással karöltve akár végleges megoldást is jelenthet!

 • A meszelésről

  A meszelésről: Amit régen az asszonyok csináltak?! Ezt meg tudom erősíteni, hisz gyerekkoromban láttam még nénikémet hogy meszelte a tornácot nagyapám parasztházán. Mai fejemmel azért elejtenék egy két szakmai megjegyzést.

 • Tisztasági festésről

  A tisztasági festésről: Ki mit ért alatta? Létezik egy rétegben tisztaság? Sokszor kerül elő megrendelői oldalról az a szófordulat: Csak ki kell festeni! Aztán a helyszíni szemle során gyakran kiderül hogy penészedik a sarok, csattog a festék a fürdőben és elsárgult a konyha a sok zsíros gőztől.

 • A szürke színről

  Érdekes kérdés ez manapság, hogy vajon a szürke szín kitört-e már az ipari jellegű, ronda, borús státuszából. Nos, igen. Természetesen ízlések és pofonok, tőlünk is inkább sportcsarnok öltözőkbe és folyosókra szokták kérni.

 • Zsírkéta vagy ceruza a gyereknek?

  Festő szemmel mindenképp a ceruza! Kisgyerekes megrendelőknél visszatérő igény, hogy mosható festéket kérnek a falakra. hogy a későbbiekben könnyedén elbánhassanak a „kreatív balesetekkel”.

 • Lyukak a falon?

  Sok esetben előfordul lakáscsere vagy albérletváltáskor, hogy fölösleges tipli lyuk tátong a falon. Eltüntetése legegyszerűbben akril tömítővel lehetséges.

 • Ha borul a kávé

  Sokszor a koffein helyett az eldurranó kávéfőző ébreszti a családot. A kávéfolt alapos probléma. A hagyományos diszperziós festékeken több réteg után is átmaródhatnak, világos szín, pláne fehér esetén még nehezebb az eltüntetésük. Ilyenkor javasoljuk a speciális folt takaró festékeket. A legtöbb festékgyár termékei közt megtalálhatók, a teljesség igénye nélkül, Héra Folttakaró, Polifarbe Inntaler Izoláló festék, oldószeresek közül a Wallkyd. Ez utóbbival jól mosható felületet tudunk létrehozni, mely jól jöhet egyéb problémák orvoslására.