Homlokzatfestés
Fa- fal-, fémfelületek védelme
Egyéb építőipari munkák

Tapétázásról

Tapétázásról röviden beszélni szinte lehetetlen, így ez most csak egy kis bevezetés. Míg a 80-as években a kesztölci tapéta volt az elérhető, a 90-es években a fűrészporos volt a divat, majd azt követte az üvegszálas tapéták terjedése (többek között penész ellen is hatásos megoldás), addig mára Európa és a tengerentúl nagy tapétagyártói megtalálhatók idehaza, megszámlálhatatlan anyagú, struktúrájú és mintájú terméket a vevők rendelkezésére bocsátva.

Ragasztásuk az anyagtól függően többféle eljárást és ragasztóanyagot kíván, mi előszeretettel ajánljuk a vlies (gyapjúrost, non-woven) tapétákat melyeket közvetlenül a falra kell ragasztani, pihentetési idő nélkül, ezáltal gyorsítható a kivitelezés.

Ragasztóanyagnak a Metylan termékcsalád anyagait használjuk. Tapétákkal ma már a különleges esztétikai élményen túl tűzgátlási, penészgátlási, elektro szmog elleni védekezés is létrehozható (igaz ez a speciális festékanyagokra is), bizonyos nehéztapétákkal javítani lehet helyiségek akusztikai tulajdonságain. Tehát a lehetőségek tárháza végtelen, létezik még digitális freskó technológia is, mellyel teljesen egyedi igények is megvalósíthatók. Korábban lehetőségünk nyílt az Arte gyár továbbképzésén is részt vennünk Belgiumban, így magabiztos tudással állunk rendelkezésére tapétázásban is. És a végére had osszam meg az egyik legfontosabb tippemet: vásárláskor mindig figyeljünk a csomagoláson a „Batch number-t” aminek azonosnak kell lennie (!), ebből tudjuk hogy azonos gyártásból származik a tapéta.

Ellenkező esetben hiába tűnik egyformának két tekercs tapéta, minimális színeltérések már lehetnek, ami nem mutatna jól a falon!