Tapétázás

Tehát, mint a bevezetőben láthatjátok, a tapétázás mára rendkívül széles lehetőségek tárháza lett. Korábban egész lakásokat tapétáztunk, tetőtől-talpig ahogy mondanánk, mára azonban a kevesebb-több elve alapján csak egy-egy fal , folyosó rész, irodai előtér ( sokszor saját céges arculat megjelenítésével) vagy bármilyen hangsúlyozást igénylő felület dekorálására használjuk. Korábban gyakori papír alapú tapéták mára inkább már gyapjúrost alapúak. Ezt vlies vagy non-vowen felirat jelöli ezeket a csomagoláson, melyek nem igényelnek áztatást hogy puhuljon az alapanyag, egyszerűen a falat ragasztóval bekenve máris belesimíthatóak. Igazán gyors megoldás, és hatalmas esztétikai élményt nyújtó lehetőség ez! A minták teljes tárháza áll előttünk, a számtalan tapétagyártó kínálatán túl már hazánkban is elterjedt a fényképekről készült egyedi fotótapéták, vagy a finom üvegfátyolra nyomtatott freskó technika melyet I-fresco néven lehet megtalálni az interneten. Ez a sokféle lehetőség egyben előre vetíti, hogy a tapétázás árak is igen széles skálán mozognak , más-más jön ki a tapéta ragasztás árra vagy a poszter és fotótapéta felrakás árai közt. Emellett az világ számos webshopjából is rendelhető poszter - mai modernebb nevén fotótapéta - ami tényleg a végtelen lehetőség tárházát nyitja meg előttünk. Nekünk is volt már dolgunk kínai fotótapétával, minőségileg teljesen vállalható volt a termék, bár a színtartósságát nem volt alkalmunk tesztelni a felragasztás folyamán. Fűrészporos tapéták mára kimentek a divatból, helyüket az üvegszövet tapéták vették át amennyiben struktúráltabb felületet szeretnénk látni falainkon. Az üvegszövet tapéták sokkal ellenállóbbak, penész is nehezebben telepszik meg a felületükön, igen nagy repedésáthidaló képességgel rendelkeznek (ez például öreg belvárosi polgári lakásoknál vagy bármilyen korú tetőtér beépítésnél fontos szempont lehet) és nem elhanyagolható tűzgátló képességük sem. Tapétázás sikere minden esetben komoly felület előkészítő munkát kíván, kérjük keressen minket, hogy megfelelő minőségben élvezhesse hosszú éveken át az elképzelt látványvilágot, melyet a tapétázás nyújthat önnek.

Tapétázás

Sokakat érdekel az is, mennyibe fog kerülni a tapétázás? Árainkat megtalálja szobafestés árak menüpont alatt, a tapétázások között. Mivel igen sokféle típusú tapéta van, ezért a tapétázás árak közt is különböző típusokat jelölünk meg. Egy ilyen munkánál a kisebb faljavításhoz szükséges glett anyagok vagy repedések eltüntetését szolgáló akril tömítők és a ragasztó is benne van az anyagköltségében, ezután a legtöbb esetben mélyalapozni kell a felületet a megfelelő tapadás elérése érdekében. Az árat még a szükséges felület takarások mértéke növeli, mely a helyiség alapterület függvénye és az is befolyásolja mennyire bútorozott a szoba. Tehát a költségek a tapétázás munka-és anyagdíjából, a mélyalapozás munka-és anyagdíjából valamint a takarás munka-és anyagdíjából tevődik össze, melyeket megtalál szobafestés árak menüpont alatt. A padló és/vagy bútorok takarása a lakás vagy iroda alapterület négyzetméterével kerülnek felszorzásra, a tapétázandó felület pedig a helyszíni felmérés alapján kerül meghatározásra a tapétázandó felület felmérésével. De az egyszerűség kedvéért lássunk egy korábbi példát.

A teljesség igénye nélkül néhány tapéta márka amiket már ragasztottunk munkáink során: Trussardi wall decor, Rasch, Marburg, Komar, Zambaiti Parati, Philipp Plein luxury italian wallpaper, Lamborghini wallpaper, Arte és megannyi más tapéta márka.

Tapétázás árkalkulátor

Tapéta kalkulátorunk segítségével gyorsan és könnyedén kaphat közelítő árajánlatot tapétázás vagy poszter ragasztás elvégzésére. Pontos árajánlat helyszíni felmérés után lehetséges, de tapétázás ár kalkulátorunk megfelelő mezőit kitöltve jó közelítéssel megkapja a tapétázás árát.Tapétázás árak Budapest, Újbuda, Budafok, Nagytétény és a közeli agglomerációra érvényesek, mint Budakeszi, Budaörs, Telki, Tükörhegy, Biatorbágy, Diósd és Érd. Tapétázás áraink megegyeznek továbbá a tárnoki, sóskúti, törökbálinti vagy herceghalmi tapétázás árakkal.


Vissza